Kako odabrati najbolja kolica za bebe?


Dom



Nije jednostavno mladim roditeljima, a i onima u zrelijim godinama da prirpeme sve za dolazak bebe. Ali uprkos tome, činjenica da će u njihov život ući jedno malo biće, o kome će brinuti, ispunjava ih radošću. Zato budućim roditeljima i ne pada teško da se pripremaju za taj veliki događaj, kupuju benkice, krevetiće, kolica za bebe, flašice, pelene i druge stvari, koje će njihovom čedu biti potrebne, makar u prvim danima po dolasku na ovaj svet.

Po mišljenju mnogih koji su kroz sve to već prošli, najviše glavobolje budućim roditeljima zadaje upravo odabir opreme za bebu i to na prvom mestu kolica i krevetića. 

Sve to je u ne tako davnoj prošlosti bilo mnogo jednostavnije, jer nisu postojala kolica za bebe toliko različitih proizvođača i sa toliko različitih dodataka i karakteristika, već su bila klasična, što bi se reklo. 

A onda je tehnologija napredovala, pa se danas mogu naći kolica poznata kao sistem dva u jedan, ali i ona koja se nazivaju sistem tri u jedan i podrazumevaju različitu dodatnu opremu.

Kolica za bebe su vrlo važna

Iako mnogi budući roditelji misle da je posebno važno obezbediti odgovarajuću odeću za bebu, ne može se osporiti činjenica da je mnogo važnije odabrati odgovarajuća kolica za bebe. Prosto, ona će biti korišćena u dužem vremenskom periodu, pa je zato i vrlo važno da budu sa puno pažnje odabrana, kako bi i detetu bilo udobno, a i kako bi roditelji mogli dobro da funkcionišu dok ih dete koristi.

Međutim, ono što se javlja kao potencijalna poteškoća jeste cena, budući da se ne može baš reći da su kolica za bebe jeftina. Zato se budući roditelji dovijaju na različite načine, ne bi li kupili najbolja kolica za svoje čedo, pa se neretko oslanjaju na finansijsku pomoć roditelja, bliskih rođaka i prijatelja. Obično u takvim situacijama oni udruže finansijska sredstva, kako bi kupili najbolja kolica za bebe. 

Obratite pažnju na ove detalje kada kupujete kolica za bebe

Estetika je jedno i može biti uzeta u obzir kada kupujete kolica za bebe, ali svakako ne bi trebalo da bude presudna.

Mnogo je važnije da razmislite prvo o tome da li ćete ih koristiti samo u gradskim sredinama, odnosno da li ćete ih koristiti po trotoaru i putevima generalno ili ćete ih najpre koristiti u ruralnim sredinama, pa ih često voziti po travi, recimo. 

Zatim je potrebno da se dobro raspitate i o tome koju dodatnu opremu podrazumeva konkretni model kolica za bebe. Obično je to držač za flašicu, tobra ili eventualno navlaka protiv kiše i slično. 

U zavisnosti od toga da li roditeljima više odgovara da jedna kolica koriste za više namena ili ne, zavisiće i da li je potrebno da kupe jedan ili dva takva proizvoda. Ukoliko se neko odluči za kupovinu dvoja kolica za bebe, onda su to klasična i takozvana kišobran kolica.

Vrlo je važno i da obratite pažnju na to kako se konkretna kolica sklapaju. Ne samo zbog mesta u prtljažniku vašeg automobila, ako ga imate, već i zbog manevrisanja, što bi se reklo. Tačnije, mehanizam za sklapanje i rasklapanje na kolicima koja odaberete bi trebalo da bude što jednostavniji za korišćenje. 






Srodni tekstovi:


Sportske kombinacije za dominacije: 6 ideja za savršen sportski prolećni outfit

Sportska garderoba ima veliki potencijal ovog proleća. Dok je s jedne strane proleće vreme kada izla...

Detaljnije

Prilagođavanje obuće za različite prilike

Obuća je više od samo zaštite za naša stopala. Ona je sastavni deo našeg...

Detaljnije

Ljubivoje ršumović i deca sa novim forama

Ljubivoje Ršumvić više od pola veka piše za decu. Kada je on počinjao kao dečij...

Detaljnije

Šta sve podrazumevaju nova ograničenja za probne vozačke dozvole?

Poslednjih godina Pravilnik o saobraćaju se promenio u neverovatnoj meri, a to su zapravo zahtevale ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS