Kako odabrati dobar dečiji ruksak?


Zanimljivosti

Da li znate šta je potrebno sve da proverite pre kupovine ranca za svoje dete, koje to karakteristike je potrebno ruksak da poseduje kako biste bili sigurni u njegovu bezbednost? Budući da su deca danas već od malena okružena velikim brojem knjiga, svezaka, raznog materijala i pribora koji nose sa sobom, tako su i ruksaci sve teži i teži, a to znači da imaju velike šanse da negativno utiču na razvoj svoje kičme. Zato je pažljivo biranje odgovarajućeg ranca ono što će kičmi dozvoliti da se pravilno razvija i da se izbegnu neke komplikacije u kasnijem dobu.


Ruksaci za vrtić

Krenimo od onih najmanjih i najslađih koji idu u jaslice i vrtić: ruksaci za vrtić nisu nešto komplikovani za odabrati, jer uglavnom imaju jednu ili dve pregrade, gde je jedna zapravo ceo ruksak i jedna dodatna, sa strane, napred, za neke sitnice. ruksaci za vrtić služe za pakovanje garderobe, pelena, eventualno flašice i neke igračke, što znači da teret nije veliki, a kako ga deca retko nose samostalno, bitno je da imaju određenu potporu na poleđinskom delu i da im se dopada, što je sve. Ali, dok su ruksaci za vrtić laki za odabir, oni za kasnije školovanje nisu u toj meri.


Ruksaci za predškolsko i školu

Ono što ih razlikuje, najpre, jeste veličina. Ruksaci za predškolsko su nešto manji, pa se veličine onda ređaju ka većima što su i razredi stariji. Najvažnije je odabrati pravu veličinu, onu koja će odgovarati visini, težini i samoj konstituciji vašeg deteta. Kada ste završili taj deo odabira, svaki od ovih rančeva, nebitno kojem uzrastu namenjeni, bitno je da imaju iste, važne karakteristike.

Najpre, bitno je da ruksaci budu postavljeni anatomskom penom. Ta anatomska pena se nalazi na poleđini ranca, delu koji ide uz leđa, kao i na unutrašnjim stranama kaiševa koji idu preko ramena. Uz anatomsko ojačanje dete neće ništa žuljati, grebati, niti praviti bilo kakav nelagodan osećaj tokom nošenja, jer se sve oblikuje prema detetu samom. Uz to, bitno je da kaiševi budu široki, nikako tanki, kao i da imaju opciju povezivanja kaiševima ispod grudnog koša deteta. Tako će se sav teret rasporediti u potpunosti ravnomerno i dete će moći pravilno da drži kičmu tokom hodanja.

Posebna pogodnost su ruksaci na točkićima, uz šipku koja pomaže da se vuku. Nekad i takva opcija može učiniti da se teret olakša i ne pravi nikakve smetnje.

Sve navedene vrste ruksaka možete videti i poručiti na sajtu pulsebih.com . Pulse brend važi za jedan od najboljih brendova ruksaka na našim prostorima. 


Ruksaci za dečake i ruksaci za devojčice

Naizgled, najveća razlika jeste u izgledu. Ruksaci za dečake su uglavnom u plavim zelenim, nekad crvenim tonovima. A pored toga, tu su aplikacije u vidu omiljenih heroja i junaka iz omiljenih crtanih filmova, video igrica ili nekih animiranih sadržaja koje deca prate. ruksaci za dečake mogu imati i druge, različite motive, ali ovo je nekako najzastupljenije. 

Ruksaci za devojčice su uvek u nekim rozikastim, nežnijim tonovima, uz dodatak nekih malih torbica i privezaka koji sve ukrašavaju. Poput prethodnih, rako ruksaci za devojčice imaju određene motive, ali to su uglavnom princeze, neke vile, čarobna stvorenja, koja i odgovaraju ženskoj prirodi. Bitno je dete pustiti da bude samostalno u tom izboru, jer bira ono što će samo i da nosi.




Srodni tekstovi:


Ideje za uređenje dnevne sobe

Dnevna soba predstavlja srce svakog doma. Najčešće se svi porodični momenti provode ba&scaron...

Detaljnije

LETOVANJE 2021: NAJLEPŠA MESTA KOJA MOŽETE POSETITI U TURSKOJ I EGIPTU OVOG LETA

Leto nam se bliži i što se nas tiče mi smo već u tom "osećaju", jer nam se pomalo č...

Detaljnije

Fruška Gora

Fruška Gora je planina i nacionalni park u Srbiji koja se nalazi između Dunava i Save, nedale...

Detaljnije

Luksuzno, a jeftino letovanje u Crnoj Gori? Može!

Putovanje na odmor nikada nije jeftino. Smeštaj, hrana, novac za trošak… jasno ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS