Kako izvući automobil iz snega?


Automobili

Ekstremni zimski uslovi mnogim vozačima zadaju muku. Koliko god bili iskusni vozači, imali brze reflekse i dobru logiku, tokom zime i najboljima se dogode određeni propusti, pa čak i nezgode. Kada je na putu poledica i ogromna gužva u saobraćaju, mnogi vozači bivaju deo nesreće čiji nisu uzročnici. Dakle, kada su nepredvidivi uslovi vožnje na snazi trebalo bi još više da razmišljamo i o drugim učesnicima u saobraćaju.

S obzirom da su humanost i razumevanje potrebni u vršenju svake radnje, isto tako bi trebalo da ih pokažete i kada vidite da je neki vozač zaglavljen u snegu. Konopci, sajle i lanci za vuču svetla su tačka ovakvog događaja. Naravno, ukoliko ste bez ovih sredstava, uvek imate opciju da vozač polako dodaje gas dok vi gurate automobil što više možete. Zajedničkim snagama sigurno ćete uspeti da se izvučete. 

Međutim, ako se zaglavite u okruženju ili dobi dana kada nema prolaznika, postoji nekoliko saveta koji će vas spasiti smrzavanja ili kašnjenja. Lopata je predmet kom treba da sačuvate mesto u gepeku za vreme zime. S njom ćete mnogo brže počistiti snge nego što biste, na primer, rukama, a i iziskuje manji napor. Ako nemate lopatu pri sebi bilo bi poželjno da imate so ili pesak. Posipanjem soli po ledu dolazi do snižavanja temperature mržnjenja vode ispod 0, što dovodi do njegovog momentalnog topljenja. Kao i pesak, tako i so čini podlogu hrapavijom, a točkovi  imaju mnogo veću snagu vučenja na takvoj podlozi nego na glatkoj.

Mogućnosti rešavanja vašeg problema se ovde ne zaustavljaju. Postavljanjem kartona ili šperploče ispod točkova opet dobijate hrapaviju površinu. Klackanjem automobila napred-nazad utabaćete već neki deo površine snega, pa će vam biti još lakše da karton zavučete ispod točkova. Možete se poslužiti čak i granama koje nađete u blizini. Samo pazite kako njih postavljate ispod automobila kako ne biste izgrebali limariju. 

Naravno, lanci za gume su možda i najefikasniji način da se izvučete iz ovakve situacije. Brzo se montiraju i još brže se izbore sa snegom. U ovakvim situacijama najbitnije je da ste mirne glave i da ne radite ništa nepromišljeno. Ukoliko pokušate da se izvučete iz snega samom snagom automobila, potrudite se da to ne stvori kvarove zbog kojih će vas kupovina auto delova koštati više nego da ste pozvali pomoć na putu.
Srodni tekstovi:


Ideje za uređenje dnevne sobe

Dnevna soba predstavlja srce svakog doma. Najčešće se svi porodični momenti provode ba&scaron...

Detaljnije

Savremena tehnologija i njene prednosti i mane

Sa tehnologijom danas svašta možemo da uradimo. Ovde ćemo napisati koje su to prednosti kada ...

Detaljnije

Špijunaža - nekad i sad

Kad god se pomene špijuniranje i špijunaža, obično se pomisli na tajne agente, a primarno na čuvenog...

Detaljnije

5 teorija koje pokušavaju da objasne zbog čega se javlja deja vu

I sami znate da ne postoji tačno i naučno objašnjenje zbog čega se javlja deja vu, postoje sa...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS