Kako do minimalističkog stila u kupatilu?



Ono što se u poslednje vreme veoma ceni kada je enterijer u pitanju jeste definitivno minimalistički dizajn. Prednost minimalističkog dizajna jeste luksuzni izgled, čak i ako vi ne uložite enormne cifre. I zapravo to i jeste poenta minimalizma. Često se minimalizam povezuje sa norveškim sistemom gradnje, međutim, norveški minimalizam je usko povezan sa samom prirodom i trudi se da joj se što više prilagodi, što naravno ne bi trebalo da bude na odmet i kada je vaše kupatilo u pitanju. Ukoliko težite minimalističkom dizajnu imamo nekoliko predloga za vas. 

Providne tuš kabine sa vratima od poda do plafona


Tuš kabina koja je samo paravanom odvojena od celog kupatila je smisao i ključna tačka minimalizma. Dakle, pločice koje se nalaze u okviru same tuš kabine su apsolutno iste one pločice koje se nalaze i u ostatku kupatila. O dizajnu samih pločica u funkciji minimalizma govorićemo nešto kasnije. Da se mi vratimo na pravo malo savršenstvo providnih tuš kabina. Dakle, to su tuš kabine, koje su samo providnim staklenim ili nekim drugim providnim materijalom odvojene od ostatka kupatila. Kako ne bi sve bilo jednostavno, dobro je izabrati da paravan za tuš kabinu ima mehanizam u drugim bojama. Ta boja na primer može da bude zlatna i onda odaberite da i vaša tuš baterija bude zlatne boje. Na taj način vaša tuš kabina biće apsolutno minimalistička, a ujedno izgledaće fenomenalno i pre svega luskuzno. 


Bele pločice sa minimalnim šarama


Minimalne šare koje se jedva naziru na belim pločicama su smisao i svrha minimalizma koji želite da postignete u vašem kupatilu. Ukoliko izaberete samo jednostavno bele pločice rizikujete da iz minimalizma pređete na stranu monotonije i jednog veoma jeftinog izgleda. Ukoliko pločice nemaju neku šaru ili neki specifičan dizajn, onda vam se defintivno neće uklopiti. Sa druge strane možete biti hrabri i izabrati crne pločice, takođe sa minimalnim šarama. Ovakve pločice preporučuju se onima koji imaju dosta prirodnog svetla u kupatilu. Ukoliko ga i nemate, a ipak želite crne pločice, onda je rasveta jako bitna stavka. Dobro je znati da minimalizam možete postići i sa crnim i sa jednostavnom belim nijansama. Imajte u vidu da kada je minimalistički dizajn u pitanju, jako dobro prolaze i puderaste i mat svetlije boje. 


Drvene police 


Nikakva plastika kod minimalizma ne dolazi u obzir kada su police u pitanju. One vrlo lako mogu da pređu na stranu jeftnijeg ili čak kič i šund izgleda. Sa izrazito svetlim drvenim policama nikada ne možete pogrešiti, čak i ako imate veoma malo kupatilo. Na taj način povezujete se sa prirodom i činite da vaše kupatilo ima tu jednu prirodnu notu i čini da se osećate dobro svaki put kada zakoračite među te zidove. Minimalistički dizajn podrazumeva i što manje stvari koje su vidljive na prvu. Dakle, sve te sitnice treba složiti u tim policama i zato je važno da te police budu duž celog kupatila. Ukoliko je manje kupatilo - rasporedite ih gore i dole. Možete eventualno samo jedan deo ostaviti otvoren i taj deo možete koristiti za peškire. Ali kada je minimalizam u pitanju obavezno je da peškiri ne budu svi šareni, jer će vam to remetiti koncept. Izaberite peškire u jednoj boji i neka to budu beli, po mogućstvu. 




Srodni tekstovi:


Kako lečiti konjuktivitis kod dece

Konjuktivitis je infekcija oka koja retko koga zaobidje u životu. Kada se javi kod beba ili dece zna...

Detaljnije

Ideje za uređenje dnevne sobe

Dnevna soba predstavlja srce svakog doma. Najčešće se svi porodični momenti provode ba&scaron...

Detaljnije

TOP ČETIRI KNJIGE KOJE ĆE VAS NASMEJATI

Knjige su tu da nas nauče, da nas oraspolože, da nam daju smernice, da nam upotpune vreme. Sam borav...

Detaljnije

Kako nositi burmu, ukoliko ne volite prstenje

Zna se da mnogi parovi, mnogi muškarci i žene, iako su u braku ne nose burme. I ne mora da zn...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS