Stone lampe kao savršen dekorativni detalj


Dom Dom

Pri uređenju našeg životnog prostora posebnu pažnju treba da posvetimo osvetljenju. To možda nekima izgleda nebitno, ali osvetljenje igra veliku ulogu u dizajniranju enterijera. Unutrašnje osvetljenje ima tu sposobnost da promeni atmosferu prostorije, kao i da stvori utisak veće ili manje prostorije. Nekada nije jednostavno odlučiti se za tip lampe, lustera, plafonjere, ali kada jednom postavite svetlo na pravo mesto i kada se uklopi sa ostatkom nameštaja, dobićete harmoniju prostora.


Stone lampe oplemenjuju prostor

Često se dešava da mali detalji naprave veliku promenu. Stone lampe se, naravno, koriste kao pomoćno svetlo. Mnogi ih koriste na radnim stolovima, noćnim stočićima pored kreveta, kao dodatke u radnom prostoru. I prvenstveno imaju funkciju dodatnog osvetljenje. Međutim, poslednjih godina stone lampe postaju nezamenljiv deo svake prostorije, pa čak i one gde ima već dovoljno osvetljenja. Svojim dizajnom i oblikom mogu da u velikoj meri poboljšaju izgled prostorije. Dekorisanje pomoću stonih lapmi je često jako efektno. Danas postoji veliki izbor, paih možete lako uklopiti u vaš dom. Takođe, u dečijim sobama možete koristiti lampe raznih oblika crtanih junaka, i samim tim učiniti prostoriju još zabavnijom. Treba napomenuti da je dekoracija enterijera stonim lampama jedan od najekonomičnijih načina, koji ne mora da košta mnogo, a veoma doprinosi celokupnom utisku.


Nekoliko saveta pri odabiru stonih lampi

Prvo na šta treba da obratite pažnju je mesto gde će lampa da stoji. Kada to odredite, onda vam je jasno i koju veličinu lampe tražite. Potrudite se da uvek ostavite mesta za još neke stvari na stolu pored lampe. Odredite za šta vam je potrebna lampa, da li za čitanje, kao dodatak osvetljenju, ili kao jedino progušeno svetlo koje ćete koristiti. Ako želite da lampa pruža više osvetljenja, onda obratite pažnju na jačinu sijalice i da li pruža hladno ili toplo svetlo. Nađite stil i dizajn lampe koji vam odgovara, a možete i da kombinujete razne stilove. Na primer, u spavaćoj sobi možete imati dve različite lampe s obe strane kreveta. Na taj način dobijate eklektičan stil, koji povezuje različite stilove u jedan. Moguće je da samo želite da imate lampu kao dekorativni detalj. Danas postoji mnogo neobičnih oblika stonih lampi, za koje u prvi mah ne biste ni znali da je to lampa. Njihovo osvetljenje je često manje i sporedno, a glavni utisak je dizajn. Ukoliko želite više osvetljenja, onda birajte svetlije lampe koje imaju abažur kroz koje svetlost može da prođe. I na kraju, stone lampe lako možete pomerati, lako isključiti, lako zameniti sijalicu, pa je njihova praktičnost i više nego očigledna.


Gde sve možete staviti stonu lampu?

Njihova upotreba je veoma široka, jer se lampe mogu koristiti skoro u svakoj prostoriji. Najčešće se koristi u hodnicima, na određenim komodama, koje mogu biti cipelarnici. Zanimljiva lampa i takva komoda su savršen par, a lampa će pored osvetljenja kada vam treba, obogatiti izgled hodnika. Takođe, najviše se lampe koriste u spavaćim sobama pored kreveta. Veoma su zgodne za upotrebu, na dohvat su ruke, i možete da uživate u čitanju ili nečem drugom, a da ne smetati osobi pored vas. Takođe, dobro uklopljena lampa može učiniti ovu prostoriju smirujućom i romantičnom. I još jedno mesto ne može bez stone lampe, a to je dnevna soba. Osim dekoracije, stona lampa, kao sporedno osvetljenje, često nalazi učestalu primenu. Centralno svetlo se najčešće koristi u retkim situacijama, jer u dnevnoj sobi dok odmaramo, gledamo televiziju, slušamo muziku nam najviše prija efekat stone lampe i prigušenog svetla.

I na kraju, ako vidite lampu koja vam se dopadne, kupite je odmah. Vrlo je moguće da je sledećeg puta nećete naći. Stone lampe su definitivno postale obavezan detalj i potreba svakog doma.Srodni tekstovi:


Kako da odaberete odgovarajući lepak za pločice?

Ako ste već odlučili da sami majstorišete oko keramičkih poslova u svom novom domu ili renovi...

Detaljnije

Šta sve nudi prestonica Srbije?

Prestonica Srbije je grad Beograd. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i osnovali su ga...

Detaljnije

SA BEBOM NA MORU: PET STVARI KOJE TREBA DA ZNATE

Bliži nam se najtoplije godišnje doba i sa njim nam naviru ideje gde bismo mogli da provedemo...

Detaljnije

Zima u Beogradu

Svetlucavi, krupni sneg preplavio je sve ulice, parkove i krovove. Klizališta su opet puna, s...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS