Kako da vaš dom izgleda luksuzno?


Dom

Luksuz nije teško postići u enterijeru. Bitno je samo da se držite određenih smernica i puta kojim se ide, kako se ne bi napravile prečice koje na kraju mogu da pokvare celokupni dojam. Dve smernice koje je u ovoj nameri najbitnije pratiti jesu umerenost i kvalitet.

Stavimo kvalitet na prvo mesto, u stvari, budući da se loši kvaliteti vide izdaleka, te nikada i ne mogu doprineti nekom luksuznijem izgledu bilo čega, a posebno ne enterijera stana ili nekog drugog prostora. Kada se opredelite za kvalitet onda je sve daleko lakše postići i uraditi. O umerenosti nije potrebno mnogo govoriti. Svaki natrpan prostor stvarima, detaljima, nameštajem, beži od utiska luksuznosti. To svakako može da izgleda veoma lepo, dekorativno, estetično, ali je teško postići efekat luksuza o kojem ovde govorimo, zato treba imati umerenost u svemu. Od poda do plafona. A onda, kada smo apsolvirali dva ključna smera kojima se ide, dajemo i neke konkretne predloge.


Birajte kvarcne ploče za kuhinju

Ako ste u toku sa najnovijim dešavanjima u svetu materijala koji se koriste za uređenje enterijera, onda mora da ste videli da kvarc postaje materijal budućnosti i da će se sve više koristiti u te svrhe. A ako pratite dešavanja na društvenim mrežama, posebno kod svetski poznatih arhitekata enterijera, kod brojnih javnih ličnosti koje renoviraju svoje domove, onda neretko imate priliku da vidite kvarcne pločice za kuhinju.

O, da, kvarcne pločice za kuhinju su toliko osvojile svet za kratko vreme, da je to neverovatno, ali je i lako objašnjivo. Nikada do sada, ni sa jednim drugim materijalima nije mogao da se dostigne toliko nivo jedinstvenosti i luksuza u enterijeru. Kvarcne pločice za kuhinju se mogu koristiti za radne površine, pultove, kao podne ili zidne obloge, za kuhinjska ostrva... Tačnije, kvarcne pločice za kuhinju mogu da budu sve osim tehnike i tako ih i treba koristiti. Dovoljno je videti jednu kuhinju koja ih ima i onda to postaje ljubav na prvi pogled!


Ubacite detalj koji privlači pažnju

Ako kvarcne pločice za kuhinju posmatramo kao detalj, onda su one taj jedan detalj koji privlači pažnju i ne treba ubacivati druge, primetne i „vrišteće“. Vodite se time i za ostale prostorije. Odaberite u svakoj koji je to centralni zid, vidljiv sa najvišeg broja pozicija i iskoristite ga za neeko umetničko delo, bojenje u drugu boju, neki poseban komad nameštaja i tek oko toga gradite ostatak enterijera. Na taj način jedan detalj, pa makar to bila i samo boja zida, pomaže da postignete lep, uredan i veoma luksuzan izgled celog prostora.


Osvežite enterijer spavaće sobe

Spavaća soba često nevina strada, pa gubi izgled bilo kakvog luksuza, a trebalo bi da to uvek bude, jer prvi kontakt svakog jutra u njoj ostvarujete sa okolinom. Uz luksuz svaki dan počinje bolje, zar ne?

Ukoliko imate više prostora u spavaćoj sobi, podelite je vizuelno na dva dela, gde će u većem biti krevet/ležaj za spavanje, pa tu možete boju jednog zida izmeniti, a u drugom delu postavite dve ili jednu fotelju sa stočićem i lampom, koji će vam služiti za odmaranje. Na ovaj način dobijate savršen kutak za uživanje, ali i luksuzan izgled samog prostora spavaće sobe.




Srodni tekstovi:


Gps za auto – šta predstavlja i zašto je značajan za sigurnost vozača i vlasnika

Upravljanje vozilom često je vrlo napeto, stresno i neizvesno, posebno kada se putuje u nepoznate kr...

Detaljnije

Da li je erotska masaža može biti zamena za seks?

Kada pomislimo na masažu, prva asociajcija uglavnom bude tzv “tradicionalna” masaža. Ova...

Detaljnije

5 teorija koje pokušavaju da objasne zbog čega se javlja deja vu

I sami znate da ne postoji tačno i naučno objašnjenje zbog čega se javlja deja vu, postoje sa...

Detaljnije

Ljuljaška za bebe: korisnost i uticaj na razvoj deteta

Iskustvo, osećaj, zabrinutost, sreća, sve ovo se i ne može opisati rečima kada dolazi beba u kuću i ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS