Investiranje u nekretnine - jedna od najboljih investicija u budućnost


Biznis Dom

 

Bilo da želite da kupite nekretninu kako biste jednog dana obezbedili vašoj deci krov nad glavom, ili vas privlači posao iznajmljivanja i preprodaje stanova - investiranje u nekretnine je uvek pametan potez. Kupovina stanova ili kuća nije rezervisana samo za poznate ličnosti ili one koji imaju poseban finansijski status. Uz adekvatno istraživanje tržišta i konsultaciju sa stručnjacima iz ove oblasti, ulaganje u nekretnine može biti dostupno svima. Bez obzira na motiv kupovine nepokretnosti, ovakav vid investiranja obezbediće vam sigurnu budućnost, i pre ili kasnije, doneti konkurentnu zaradu. 

U narednim pasusima saznajte zašto se sve veći broj ljudi odlučuje na ovakvu vrstu ulaganja i upoznajte se sa njenim mnogobrojnim benefitima. 

Velika potražnja 

Tržište nekretnina je tokom poslednje dve godine doživelo svojevrstan procvat i odolelo svima izazovima koje je pandemija koronavirusa sa sobom donela. Kao što sami možete da primetite, nove zgrade i kuće niču na svakom koraku, ali broj zainteresovanih kupaca raste još više. Ovakvo stanje premašivanja potražnje nad ponudom se odrazilo i na cene nekretnina, a mnogi su upravo u navedenoj činjenici videli priliku za ulaganje. Međutim, uz detaljno istraživanje i svakodnevno praćenje tržišta, uspećete da pronađete odgovarajuću nekretninu koja će vam biti siguran finansijski oslonac u godinama koje dolaze. 

Stan ili kuća

Uobičajena nedoumica koja se javlja prilikom kupovine nepokretnosti u svrhu investiranja jeste da li se opredeliti za stan ili kuću. Gradovi su mesta gde je priliv mladih parova, studenata i svih onih željnih novih prilika, visok, stoga će novogradnja i investiranje u stanove koje Novi Beograd ima u ponudi, uvek biti nepogrešiv izbor. Sa druge strane, na tržištu nekretnina je poslednjih godina zabeležena velika potražnja za kućama i vikendicama. Užurbani način života mnoge je naterao da urbane gradove zamene mirnijim mestima i prepustite se prirodi. Zato nećete pogrešiti ukoliko se odlučite da uložite novac u kuću nadomak reke - ovakva vrsta nekretnine trenutno je san mnogih. 

 

Pasivan prihod

Posedovanje nekretnine otvara različite mogućnosti i načine dupune vašeg budžeta. Dok čekate da cene dovoljno porastu kako biste prodali sređenu nekretninu, odlična opcija jeste izdavanje - mesečno ili stan na dan, ukoliko se vaša nekretnina nalazi u većem gradu ili mestu koje je turustički atraktivno. Na ovaj način ćete sebi omogućiti pasivan prihod na mesečnom nivou, koji možete utrošiti na otplatu kredita ili novi investicioni projekat. Obratite pažnju na odabir stanara kojima prepuštate prostor, ipak je potrebno da to budu pouzdane osobe i neko ko će redovno plaćati najamninu i tekuće račune. 

Važnost lokacije

Lokacija igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju odabir nekretnine. Podrazumeva se da ćete izbegavati prostor koji se nalazi nadomak puta gde prolaze teretna vozila, ili stan koji se nalazi u popularnoj gradskoj ulici prepunoj kafića i klubova koji svake večeri proizvode buku. Prilikom kupovine stana ili kuće, potrebno je uzeti u obzir blizinu supermaketa, pijace, škole i drugi značajnih objekata koje gotovo svakodnevno posećujemo. Treba obratiti pažnju i na povezanost grada linijama prevoza i prisustvo zelenila i parkova, koje je od presudnog značaja kada kao klijente imate porodice sa decom. Delovi grada diktiraju cenu kvadrata i visinu mesečnog najama, stoga ćete uvek pronaći zainteresovane pojednice, jer ne raspolažu svi podjednakim budžetom. Preporučujemo da se raspitate o urbanističkom planu željene lokacije i saznate koji objekti će se u budućnosti graditi u blizini vaše nekretnine. Ova informacija će vam pomoći da lakše formirate cenu i odaberete pravi tajming za povlačenje određenih koraka.

Na osnovu navedenih informacija, stičemo utisak da se kupovina nekretnine višestruko i na različite načine isplati. Bilo da ste se odlučili za kuću ili stan, urbani ili periferni deo grada - zasigurno niste pogrešili. Potrebno je unapred odrediti ciljeve i dobro istražiti aktuelno tržište kako biste bili spremni za interesantnu avanturu kakva je ulaganje u nekretnine. 






Srodni tekstovi:


Kako se leči alergija na sunce?

Jedna od najnezgodnijih imunitetskih reakcija je upravo alergija na sunce, a svim onima koji razviju...

Detaljnije

Nekoliko korisnih saveta o odabiru kućnog ljubimca

Pitanje da li ćete imati kućnog ljubimca ili ne zavisi od više faktora. Koliko god uživali u ...

Detaljnije

Na koji način unaprediti svoj biznis na internetu?

Imate firmu ali niste sigurni da li treba da posedujete sajt i da svoje poslovanje prebacite na inte...

Detaljnije

Pažljivo pristupajte suplementima: Stručnjaci nude smernice o tome da li ih treba koristiti pre ili posle treninga

Kako odabrati odgovarajuće i zdrave suplemente koji će efikasno poboljšati rezultate rekreati...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS