Da li vredi postaviti zubne implante?


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

zubni implanti

Kada se razmatraju zubni implanti cena jednog zuba je dosta viša nego što je to slučaj kod mosta ili proteze. Pa ipak, prednosti ovih veštačkih zuba je velika i svakako je isplativo postaviti ih jer donose i zdravstvene i estetske prednosti.

Kakvu prednost donose zubni implantati? Šta kažu iskustva pacijenata? Isplatili se čekati od 4 do 6 meseci na završavanje procedure ugradnje?

Dozvolite da vam predočimo sve prednosti implanta za zube i zašto je dobro platiti skoro 300 € za jedan zub.


Zdravstvene prednosti zubnih implantata

Zubni implantati su zdravstveno najbolje rešenje za nedostajući zub. Reč je o protetičkom rešenju koje ima i veštački koren i veštačku krunicu pa možemo reći da u potpunosti zamenjuje izvađen zub.

Ni jedno drugo rešenje ne može da nadoknadi koren što je jako važno da bi mogla da se sačuva dobra funkcija vilice, naročito ako nedostaje više zuba. Desni se povlače na tom mestu i gubi se normalna funkcija žvakanja. To uzrokuje da se opterećuju drugi zubi i druga strana vilice pa će ti zubi biti u većem problemu i pokvariti se brže.

Jasno je zašto su zubni implanti cena viših od svih drugih procedura, jednostavno je postupak takav da iziskuje postepen proces ugradnje, prvo korena pa onda i krune zuba.


Dug proces ugradnje – dugo trajanje implantata

Jedan od razloga zašto su zubni implanti cena koje se kreću po nekoliko stotina evra je i zato što se ugrađuje titanijumski koren koji vredi puno. Čvrst je, stabilan i kompatibilan sa ljudskim tkivom pa će se ponašati kao koren prirodnog zuba.

Njegova ugradnja može da se radi odmah po vađenju prirodnog zuba, ali i kada prođe neko vreme. Hirurški se postavlja veštački koren u vilicu i čeka se između 4 i 6 meseci da on sraste. Za to vreme se nosi privremena krunica i prati zarastanje od strane stomatologa.

Kada se proceni da je koren dobro fiksiran sledi stavljanje veštačke krunice koja je još jedan razlog zbog čega su cene zubnih implantata visoke. Naime, ona se pravi od kvalitetne podloge sa keramičkim premazom pa može da istrpi veliku silu zagrižaja i čvrsta je isto kao i prirodan zub.

Kada se ceo proces završi, implantat verno imitira zub od korena do krune, traje duže nego ostala protetička sredstva i čuva i desni.


Estetske prednosti ugradnje

Kada nedostaje zub u vilici i desni se povuku, a to se jasno ocrtava na licu, obrazi upadaju i menja se kompletan izgled.

Most i totalna proteza popunjavaju zubni niz, ali ne utiču na desni koje nastavljaju da se povlače. To povlačenje uzrokuje pa se proteze moraju korigovati nakon nekog vremena. Pri tome, most se kači na zdrave zube pa i oni propadaju dok je totalna proteza jednostavno teška za privikavanje.

Tek kada se postave zubni implanti vidi se pun efekat, naročito ako postoji nekoliko zuba koji nedostaju u nizu. Pravilnim popunjavanjem dobija se trajna zamena u vilici pa je jasnije koliko vrede ovakva protetička rešenja i zašto je, kada su u pitanju zubni implanti cena visoka.





Srodni tekstovi:


Do koliko godina mogu zatrudneti?

Kod žena plodni dani obično prestaju dolaskom menopauze. Menopauza je prirodni biološki proce...

Detaljnije

Šta možemo da uradimo kao prevenciju bolesti srca?

Prevencija bolesti srca je ključna za očuvanje zdravlja srca i smanjenje rizika od srčanih oboljenja...

Detaljnije

Gde dobiti ideje za renoviranje kupatila

Ideje za renoviranje kupatila možete pronaći na različite načine. Evo nekoliko izvora inspiracije za...

Detaljnije

Investiranje u nekretnine - jedna od najboljih investicija u budućnost

 Bilo da želite da kupite nekretninu kako biste jednog dana obezbedili vašoj deci krov n...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS