Da li pravilno brinete o svom srcu?


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Kada ste poslednji put posetili kardiologa i proverili kardio-vaskularni sistem? Vreme je da se posveti vreme prevenciji srčanih oboljenja i da se leče stanja od kojih gotovo svi pre ili kasnije obole.

Sve je više mlađih ljudi koji imaju prve znake bolesti srca i krvnih puteva, ali ih ne prepoznaju na vreme što ostavlja trajne posledice tako da je preventivni pregled kod kardiologa osnovno što treba da uradite za sebe!

Kada treba ići na preventivan kardiološki pregled?

U mnogim situacijama se ispostavi da je preventivan kardiološki pregled bio prava odluka i da je otkriveno da su nastale neke promene, najčešće da pritisak varira, da je ubrzan srčani ritam i da pacijent ima neobjašnjive simptome koje nije prepoznao na vreme.

Svako ko je stariji od 30 godina treba da ima redovan kardiološki pregled. Treba odabrati stručnu osobu i polikliniku sa vrhunskom opremom jer je i to jednako važno za pravilnu dijagnostiku. Kardiolog Dr Petar Otašević i Prva poliklinika čine odličan tim iskustva, znanja i najsavremenije tehnike za rano otkrivanje promena pa pregled treba započeti od takvih centara.

Svakako je preporuka da se na pregled jave i osobe koje su mlađe, ali u porodičnoj istoriji imaju obolele od srčanih problema jer su mnogi problemi nasledni i mogu se uočiti na vreme.


Pregled će oduzeti samo 30 minuta i odmah znate rezultate

Kardiologu je potrebna potpuna krvna slika i već na osnovu toga može da utvrdi da li postoje naznake promena i u kom smeru treba da ide pretraga.

Kardiolog Dr Petar Otašević i Prva poliklinika pružaju kompletnu uslugu koja obuhvata pregled EKG i ultrazvučni pregled sa kolor-doplerom što je izuzetno važno odraditi na preventivnom pregledu. Oba pregleda su ne invanzivna i za samo par minuta govore kakav je srčani ritam, ali i veličina i stanje srca i krvnih puteva. Lekar odmah zna da li je potrebno pratiti srčani ritam holterom i kakvu terapiju eventualno treba uključiti. 

30 minuta vašeg vremena može preduprediti stvaranje tromba, visok pritisak, nizak pritisak, nepravilan rad komora i bolest srčanih zalizaka! Sva ova stanja nisu opasna ako se leče na vreme. U suprotnom dolazi do trajnih posledica koje slabe srce i donose nove probleme.


Da li se problemi sa srcem mogu izlečiti?

Većina promena koja je nastala se u glavnom kontroliše i sprečava njihovo napredovanje, ali je njihovo potpuno izlečenje teško. Ako imate povišen pritisak ili promenu srčanog ritma, moguće je da je stanje privremeno ili izazvano drugim stanjima pa neće biti potrebna terapija do kraja života. Sa druge strane, ako je i potrebno lečenje, medicina nudi razne vrste oralne terapije pa se lako i jednostavno vodi računa o zdravstvenom stanju uz periodične kontrole.

Da li pravilno brinete o svom srcu? Da li ste u poslednjih godinu dana bili kod kardiologa? Od redovnih pregleda će zavisiti kada će se uočiti problemi i da li će se lečiti na vreme. Kontaktirajte renomiranu polikliniku koja pruža vrhunske preglede u oblasti kardiologije, a najpre stručnog kardiologa sa višegodišnjim iskustvom. Zakažite termin i rešite sve dileme, zdravlje je na prvom mestu!




Srodni tekstovi:


ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O SENDVIČ PANELIMA?

Raznovrsnost građevinskih materijala u današnje vreme omogućila je bržu i jednostavniju gradn...

Detaljnije

Kandida u trudnoći - prevencija i lečenje

Tokom trudnoće, trudnice moraju da obrate dodatnu pažnju na svoje zdravlje. Izbalansirana ishrana i ...

Detaljnije

Zašto treba uzeti rent a car u velikom gradu?

Veliki gradovi, i uopšte, gradske sredine, imaju mnogo prednosti - raznovrstan i bogat kultur...

Detaljnije

Rasveta za vaš stan

 Laicima deluje da je postavljanje svetiljki u stanu lak posao. Medjutim, jedan od bitnih eleme...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS