Biorevitalizacija lica – brzo i efikasno podmlađivanje kože


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Tokom starenja koža gubi svoju elastičnost, postaje opuštena i manje hidrirana. Razlog tome je trošenje depozita hijaluronske kiseline, kao i problematična genetika, uticaj UV zraka ili loš kvalitet vazduha i pogrešne  životne navike, poput pušenja I nezdrave ishrane. Biorevitalizacija kože služi tome da uspori ili ublaži starenje kože i pri tom joj da mladalačku teksturu i predivan ten.

                                               Šta je biorevitalizacija?

Tretmanom biorevitalizacije lica ojačava se koža i aktiviraju se ćelije za obnovu, pa struktura lica postaje kvalitetnija. To je primetno već nakon prvog tretmana. Za podmlađivanje kože se koriste hijaluronska kiselina, supstance koje se već nalaze u koži, kao i supstance  DMAE. Iz tog razloga je biorevitalizacija bezbedan tretman. Dakle, tokom ovog procesa koža se hidrira, ojačava, podstiče samoobnavljanje i doprinosi boljoj strukturi kože. Pored kože lica, tretman biorevitalizacije se primenjuje i na koži vrata i na dekolteu, na šakama i za opuštenu kožu (nadlaktice, stomak, unutrašnju stranu butina). Najbolje je koristiti je kao preventivu za starenje kože.

                                            Kome je potrebna?

Činjenica je da procesu starenja niko nije umakao i da taj proces određuje više spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Međutim, nije isto da li nam lice ostari sa trideset ili sa šezdeset godina! Stoga je, logično zaključiti, da je biorelvitalizacija najpotrebnija osobama u srednjim godinama. Ipak, s obzirom na to da se ovim tretmanom starenje može odložiti, sve češće ga koriste i osobe mlađe životne dobi. Zatim, ukoliko postoje dodatni problemi na koži, poput fleka, pega, podočnjaka ili ožiljaka na licu, takođe biorevitalizacija može biti spas. Ovaj tretman je vrlo potreban i svima onima koji se intenzivno izlažu suncu ili mnogo polažu na solarijume. Sa druge strane, stručnjaci preporučuju ovaj tretman i pre i posle odlaska na more. Tako će koža biti dovoljno hidrirana i zaštićena od dejstva jakih UV zraka. Zavisno od tipa tretmana revitalizacije, primenjuju se različite vrste preparata i različita dinamika samog procesa.

                                           Kako se izvodi biorevitalizacija?

Tretman biorevitalizacije je udoban i sasvim podnošljiv. Prvo se nanosi krema koja ima funkciju lokalnog anestetika, a potom se cela koža lica obrađuje sitnim iglicama, posebnom injekcionom tehnikom.

Posle tretmana na koži se pojavljuje blago crvenilo, a na mestima uboda slabo vidljive crvene tačkice. U retkim slučajevima se na mestu uboda mogu pojaviti male modrice. U tom slučaju se tokom oporavka od tretmana koriste i posebne kreme. Koža se oporavlja polako i kroz 1 do 3 dana je u potpunosti revitalizovana. Tokom prva 24h ne bi trebalo da se koža tretira ni na koji način – ni dodirivanjem, ni nanošenjem šminke, ni masiranjem. Tri dana pre i tri dana posle tretmana ne preporučuje se konzumiranje alkohola. A sedam dana posle tretmana ne bi trebalo posećivati solarijume, saune, bazene i fitnes centre. Nekoliko dana nakon prvog tretmana revitalizacije rezultati će biti vidljivi, a po završetku celog programa revitalizacije koža će biti potpuno osvežena – obnovljena, hidrirana, zategnuta, glatka i blistava.

Što se tiče dinamike tretmana revitalizacije, stručnjaci preporučuju 3 procedure u razmaku od 3 nedelje. U većini slučajeva šeme koje se koriste su 1 do 2 tretmana u razmaku od 6 meseci, dakle po dve kompletne procedure godišnje.
Srodni tekstovi:


Naočare za vid - prodaja i potražnja

Prema nepisanom pravilu, sve do onog momenta dok neko treba da počne da nosi naočare za vid, prodaja...

Detaljnije

Kako da suncobrani za ugostiteljstvo traju što duže?

Opremanje svakog ugostiteljskog objekta se ne može zamisliti bez suncobrana, a jedan od važnih zahte...

Detaljnije

Kostimi za maskenbal, dobra zabava za sve uzraste

Povod se uvek nadje za dobru zabavu a evo koje kostime deca obožavaju...Ako vaš mališa...

Detaljnije

Informacije koje treba da znate ukoliko planirate da studirate u Italiji

Odvažiti se i otići iz zemlje kako biste studirali na nekom inostranom fakultetu zaista jeste hrabar...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS