Istaknuto Pogledi

Ватрогасци имају доста посла – упозоравају да се не пали ватра на отвореном

Неколико дана уназад ватрогасци из Богатића имају повећан број интервенција, што није неочекивано због екстремно високих температура. То није толико забрињавајуће да на једном месту готово свакодневно не интервенишу, а то је у Бадовинцима у старом кориту реке Дрине, одмах низводно од моста. Узрок пожари у том реону, по закључку ватрогасне јединице Богатић је људски фактор.

Јако неприступачан терен пун дивљих базена из којих се вади шљунак, а поред којих се налазе дивље депоније из којих готово свакодневно настају пожари и шире се на околно шипражје, представља ватрогасцима велики проблем у санацији пожара. У околини се налазе и викендице што је још већа опасност.

С обзиром на тренутно стање, сушни период и високе температуре из ватрогасне јединице у Богатићу АПЕЛУЈУ да сви грађани општине Богатић поштују Закон о заштити од пожара, који каже да је ЗАБРАЊЕНО спаљивање отвореним пламеном било каквих органским материја на отвореном пољу.

Поштовани грађани, уздржите се и било каквих несавесних радњи и не стварајте потецијалну опасност од могућности изазивања пожара. НЕ ПАЛИТЕ НИШТА НА ОТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ! У случају потребе позовите 193, у случају потребе или евентуалног информисања.

Вама на услузи Ватрогасно спасилачка јединица Богатић – поручили су ватрогасци из Богатића.

 

No votes yet.
Please wait...
Booking.com