Istaknuto Traka

Туристичка понуда Богатића од четвртка на Сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Богатић представиће се на 39. Међународном сајму туризма у Београду, од 23. до 26. фебруара у хали IV Београдског сајма.

– Акценат овогодишњег сајамског представљања је на организацији 49. туристичке манифестације “Хајдучко вече”, у августу ове године. Као туристичке дестинације промовисаћемо Етно-парк у Совљаку, манастир Илиње у Очагама и Термалну ривијеру, али и представити понуду смештајних капацитета у домаћој радиности. Наша презентација ће спојити традицију и културу Мачве и савремене трендове у развоју туризма и туристичкој понуди – рекао је Владан Попадић, директор Туристичке организације.

Пољопривредно газдинство “Гачића магаза” које је на Сајму етно хране и пића 2014. награђено за најбоље купиново вино, представиће на сајамској приредби  више од 60 својих производа, 0д квалитетних домаћих ракија, ликера, сокова, сирупа, слатког, до комплетног асортимана зимнице.

Туристичка организација Богатића на једној од ранијих сајамских приредби

Награђен пре четири године признањем “Робна марка Србије” на Сајму етно хране и пића, козји сир са пламентим плеснима и чубром у храстовој кори из газдинства Момичила Будимировића из Глушаца биће у гастрономској понуди и на предстојећој туристичкој приредби.

На штанду Туристичке организације представиће се и млади кувари из Мачванске средње школе.

– Искористићемо прилику да на овогодишњем сајму најавимо нову манифестацију која ће се организовати почетком марта. Реч је о регионалном такмичењу у припремању хране, које ће у нашој организацији и под покровитељством  Сталне радне групе за регионални рурални развој у југоисточној Европи (SWG), први пут у Богатићу окупити средњошколце гастрономских смерова из Хрватске, Федерације Босне и Херцеговине и Србије – истиче Владан Попадић, директор Туристичке организације Богатића.

Д.Г.

Фотографије: Архива Туристичке организације 

No votes yet.
Please wait...
Booking.com