Istaknuto Traka

Свечаност у Мачванској средњој школи – владика освештао темељ нових учионица

У Мачванској средњој школи освештан је темељ нових учионица чија изградња је почела пре десетак дана. Доградњу ове школе, коју похађа око 600 ученика финансира Европска инвестициона банка, а радови коштају 123.000 евра.

У присуству садашњих и некадашњих радника школе, ученика и представника локалне самоуправе, освећење је обавио епископ шабачки Лаврентије са свештенством.

Свечаности је присуствовао и Александар Пајић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја за средње образовање Александар Пајић.

Он је за “Мачва Прес” изјавио  да ће до почетка нове школске године бити усвојен Закон о дуалном образовању и да ће у новој школској години у Србији бити 127 одељења у систему дуалног образовања.

Пајић је додао да је више од две хиљаде компанија заинтересовано да направи спону своје производње са школама, односно ученицима, те да ће то бити комплексан систем који ће давати резултате.

“Министарство је припремило четири закона који су прошли јавну расправу, међу њима је и закон о дуалном образовању. Коментари на нацрт закона су уважени, неки су уграђени у текст закона и чека се почетак скупштинског заседања да би ушли у скупштинску процедуру и усвојени до септембра”, рекао је Пајић.

Пајић је разговарао и са ученицима који су се уписали у први разред у Мачванској средњој школи. Са директорком школе Милицом Дражић и представницима локалне самоуправе поделио је задовољство што је након првог уписног круга од планираних две стотине остало свега осам слободних места.

“То је доказ да је школа добро планирала упис и да је Министарство имало слуха за добре школе. Ова инвестиција ће поспешити упис наредних генерација и допринети унапређењу квалитета образовања које ова установа пружа”, казао је Пајић.

Д.Грујић

No votes yet.
Please wait...
Booking.com