Artikuliranje Istaknuto Traka

Прва изложба слика Цеце Врачарић Ивантић – вечерас у 19 сати у “Павловића кући” у Бадовинцима

У легату “Павловића кућа” у Бадовинцима вечерас у 19 сати биће отворена прва самостална изложба слика Светлане Цеце Врачарић Ивантић.

У свом  родном селу Светлана ће на најрадоснији хришћански празник  својим делима  изненадити велики број људи који досад нису знали да је сликарство њена велика љубав и хоби, већ су је сретали у белом мантилу у Дому здравља где ради као медицинска сестра.

Управо у бадовиначкој основној школи, коју је похађала, уз наставника Ивана Вешића, од петог разреда се више заинтересовала за сликање, које јој је, каже, детињство и живот обојило најлепшим дугиним бојама.

Изложба је и названа “Незаборав мог детињства”, па ће посетиоци вечерас имати прилику да завире у сећања и тајне, поделе радост безбрижних дана одрастања, подсете се мириса јесени, траве и руменог цвећа, зрелих духа, житних поља са црвеним булкама, бадовиначких лугова у којима певају славуји…

У зрелим животним годинама Светлана се враћа тамо одакле је све почело. Сада је члан Удружења ликовних стваралаца “Круг 10” у Шапцу, где ствара и излаже.

Свечано отварање изложбе замишљено је као перформанс у којем ће учествовати бројни ствараоци, а изложене слике ће моћи да се разгледају до 15. априла.

Д.Г.

 

 

No votes yet.
Please wait...