Istaknuto Traka

Излагачи из Богатића од сутра на Сајму етно хране и пића у Београду

На сајму Етно хране и пића, од 22. до 25. новембра у Београду, Туристичка организација Општине Богатић представиће традиционалне производе из Мачве. Штанд се налази у хали 3 Сајма.

Посетиоцима сајма представиће се “Гачића магаза” са више десетина домаћих производа. Са купиновим вином “Гачића магаза” је пре четири године освојила награду Београдског сајма.

На штанду Туристичке организације, у хали три Сајма, пољопривредно газдинсто “Будимировић” промовисаће козји сир у храстовој кори који се као специјалитет мачванског краја пласира на руско тржиште, а који је награђиван на сајмовима у Бриселу и Москви. На Београдском сајму добио је признање “Робна марка из Србије”.

Удружење жена “Црнобарке” представиће производе припремане по старинским рецептима и  рукотворине својих чланица.

Владан Попадић, директор Туристичке организације

Пољопривредно домаћинство “Гајић” из Богатића и  “Станисављевић” и “Мачвански шпајз” из Совљака, на сајму ће презентовати домаће производе од поврћа, воћа, сиреве, сокове и алкохолна пића, а “Лацковић” из Клења домаћи мед и производе од меда.

– Наши произвођачи представиће своје производе и посетиоце упознати са потенцијалом  Општине Богатић у производњи домаћих, здравих производа од сировина које се узгајају на нашем подручју. Поред њих, на сајму ће бити заступљена и Мачванска средња школа, коју ће представљати ученици смера кувар – речено је у Туристичкој организацији Општине Богатић.

Д.Г.

No votes yet.
Please wait...
Booking.com