Prilikom renoviranja kupatila, najčešće se biraju tuš kade


Dom Dom

tuš kade

Renoviranje kupatila je poduhvat sa kojim se svako do nas makar jednom u životu susretne. Najčešće je to kada se radi kompletno renoviranje, i na kupatilo se u tom slučaju obraća velika pažnja. To ne čudi jer se renoviranje kupatila, barem ne ono kompletno, ne radi toliko često. Razlog je više nego jasan - troškovi su prilično veliki da bi se taj posao otaljao ili da bi se izabrala nekvalitetne pločice, sanitarije i sve ostalo što čini jedno kupatilo savršenim. Za svaki posao u renoviranju priprema je jako važna. Kod kupatila je to pre svega hidroizolacija.

Hidroizolacija kao korak broj jedan

Iako spada u ono što se golim okom ne može videti, hidroizolacija je osnova svakog kupatila. Naime, ona prethodi svemu onome što vezujemo za renoviranje kupatila, i od nje zavisi kako će sve ostalo izgledati. Znamo svi kakvi su problemi kada se desi da pukne neka cev, ili hidroizolacija popusti jer nije dobro urađena - pojavi se vlaga, buđ, odlepljuju se i pucaju pločice i tako dalje. Tada nam je džaba što smo izabrali najbolje pločice i sanitarije – sve to propada kada izolacija i vodovodni sistem nije urađen I pregledan kako treba. Voda i vlaga su neprijatelji zidovima i oblogama, zato na vodovodnim instalacijama i hidroizolaciji nikako ne treba štedeti.

Tuš kade su sigurno rešenje

Tuš kade se nalaze na prvom mestu po izboru onih koji renoviraju kupatilo iz najmanje dva razloga. Prvi se odnosi na njihovu praktičnost, naročito u malim kupatilima, dok se drugi odnosi na to da je tuširanje nešto što je danas mnogo češće nego kupanje u kadi. Em se ne troši toliko  vode, pa nema ni dodatnih troškova za plaćanje, em se štedi prostor, koji nam najčešće baš u kupatilskim prostorijama nedostaje. Tuš kade su praktične i zbog toga što omogućavaju lakši ulazak u prostor za kupanje, što mnogo znači za one koji imaju ograničenja prilikom kretanja. Danas su, s druge strane tuš kabine napravljene i tako da same kade nema, nego se odvodi rade na podu, što u kombiniaciji sa modernim paravanom predstavlja nešto što bi svako poželeo u svom kupatilu. 

Paravani kao neizostavni sastavni deo celine za kupanje kod tuš kada

Da bi se ostatak kupatila zaštitio od prskanja vode, vlage i fleka, potrebno je odabrati odgovarajući paravan za kadu. Oni su nešto što se u tom slučaju podrazumeva, samo je potrebno napraviti izbor koji je  u skladu sa prostorom. Naime, postoje različiti načini otvaranja paravana, kao  oni koji su fiksni. To može biti otvaranje kao običnih vrata, zatim po principu harnomike, klizna vrata, kao i takozvano pivot otvaranje. Što je veći prostor u kupatilu to je širi izbor u mehanizmima za otvaranje, dok se neki izrazito preporučuju kada su mali prostori u pitanju. Paravane, koji izgledaju tako efektno, s druge strane prati zao glas koji se tiče njihovog održavanja. Naime, često se misli da ih je nemoguće održati čistim i bez fleka. Ipak, postoje stakla koja se lakše održavaju, kao i sredstva koja uspešno I na duže čine paravane besprekornim.




Srodni tekstovi:


Ubodne testere: za šta sve možete koristiti ovaj električni aparat

Ubodne testere kao elektirčni aparat našle su široku primenu u mnogim domaćinstvima, m...

Detaljnije

Saveti za uređenje dvorišta vikendice koja se iznajmljuje

Želite savršeno uređeno dvorište vikendice u kojem ćete uživati? Zamišljate seb...

Detaljnije

Kupovina novog računara - izbor matične ploče i drugih bitnih komponenti

Često odabir novog računara može iziskivati puno vašeg vremena. Mnoštvo modela i račun...

Detaljnije

Koje radne cipele kupiti?

Danas se u ponudi na tržištu mogu naći različiti modeli radnih cipela. Takođe, veliki je broj...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS