Kako da pripremite vašu kožu za vrele sunčane dane?!


Putovanje Putovanje

Bioderma

Kako su vreli sunčani dani već tu, naša koža je postala izložena brojnim izazovima. Visoke temperature, UV zračenje, ali i pojačano znojenje mogu negativno uticati na stanje naše kože, čineći je suvom, iritiranom i sklonom crvenilu.

Da biste zaštitili kožu i sačuvali njen zdrav izgled tokom vrelih letnjih meseci, neophodno je unapred pripremiti adekvatnu rutinu nege. Ova priprema ne samo da će pomoći da vaša koža ostane hidrirana i zaštićena, već će joj omogućiti da zablista i u najtoplijim danima. 

Kako odabrati pravu kremu za sunčanje za vaš tip kože?

Odabir prave kreme za sunčanje može biti ključan za očuvanje zdravlja i lepote vaše kože tokom letnjih meseci. Prvi korak u ovom procesu je razumevanje vašeg tipa kože i specifičnih potreba koje vaša koža ima. Ako imate masnu kožu, idealan izbor bi bila lagana, nemasna formula koja neće dodatno zapušiti pore ili izazvati pojačano lučenje sebuma. S druge strane, osobe sa suvom kožom bi trebalo da se odluče za bogatije kreme koje pružaju intenzivnu hidrataciju uz zaštitu od sunca. Za osetljivu kožu, preporučuje se upotreba kreme sa minimalnim brojem sastojaka i bez parfema, kako bi se smanjio rizik od iritacija i alergijskih reakcija.

Pored tipa kože, važno je obratiti pažnju i na faktor zaštite (SPF) prilikom odabira kreme za sunčanje. SPF 30 ili viši se obično preporučuje za svakodnevnu zaštitu, dok se SPF 50 savetuje za duži boravak na suncu ili za one sa svetlijom kožom koja je sklonija opekotinama. Takođe, nije naodmet proveriti da li krema pruža zaštitu i od UVA i od UVB zraka, jer oba tipa zračenja mogu oštetiti kožu i doprineti preranom starenju.

Pravilnim izborom kreme za sunčanje, možete obezbediti optimalnu zaštitu vaše kože, čineći je otpornijom na štetne efekte sunca dok istovremeno održavate njen zdrav i blistav izgled.

Bioderma kao vaš prvi saveznik!

Kada je reč o zaštiti i nezi kože tokom vrelih sunčanih dana, Bioderma je pravi izbor. Sa bogatim asortimanom proizvoda specijalno formulisanih za različite tipove kože, Bioderma pruža sveobuhvatnu zaštitu od štetnih UV zraka, ali i neophodnu hidrataciju koja čuva vašu kožu tokom celog dana. Bioderma proizvodi su dermatološki testirani i razvijeni tako da odgovaraju čak i najosetljivijoj koži, čineći ih idealnim za upotrebu u svakodnevnoj rutini nege.

Jedan od ključnih proizvoda koji Bioderma nudi za letnje mesece je njihova linija za zaštitu od sunca. Ova linija ne samo da štiti kožu od UVB i UVA zračenja, već i pomaže u održavanju prirodne barijere kože, smanjujući rizik od isušivanja i iritacija. Korišćenjem Bioderma proizvoda, vaša koža će biti zaštićena i negovana, omogućavajući vam da bezbrižno uživate u sunčanim danima, znajući da je vaša koža u sigurnim rukama.

Zablude o nezi kože tokom letnjih meseci

Mnoge zablude vezane za negu kože tokom letnjih meseci mogu dovesti do nepravilne zaštite i oštećenja kože. Jedna od najčešćih grešaka je verovanje da vam krema za sunčanje nije potrebna u oblačnim danima. Iako sunce možda nije vidljivo, UV zraci mogu proći kroz oblake i uzrokovati opekotine i oštećenje kože. Druga zabluda je da je dovoljna samo jednom namazati kremu za sunčanje u toku dana. Čak i najkvalitetnije kreme zahtevaju ponovno nanošenje svakih par sati, posebno nakon plivanja ili znojenja.

Još jedna zabluda je da tamniji ten pruža potpunu zaštitu od UV zraka. Iako tamnija koža ima veću prirodnu zaštitu od sunca, ona i dalje može biti oštećena UV zračenjem, što može dovesti do preranog starenja ili čak raka kože. Takođe, mnogi veruju da im hidratacija kože nije potrebna tokom leta zbog povećanog znojenja, ali istina je da sunce i visoke temperature mogu dehidrirati kožu, čineći hidrataciju još važnijom. Razbijanje ovih zabluda može vam pomoći da pravilno negujete svoju kožu i zaštitite je tokom letnjih meseci.

Kako zaštititi kožu od štetnih UV zraka?

Zaštita kože od štetnih UV zraka je ključna za očuvanje njenog zdravlja i sprečavanje preranog starenja. Prvi korak je korišćenje kreme za sunčanje sa odgovarajućim SPF faktorom, koja treba da se nanese najmanje 20 minuta pre izlaska na sunce i obnavlja svaka dva sata ili posle svakog plivanja. Biranje kreme koja pruža zaštitu od oba tipa UV zračenja, UVA i UVB, je od suštinskog značaja jer oba zračenja mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja kože.

Pored kreme za sunčanje, preporučuje se nošenje zaštitne odeće, kao što su šeširi sa širokim obodom i naočare za sunce koje blokiraju UV zrake. Takođe, izbegavanje direktnog izlaganja suncu u periodu između 10 i 16 časova, kada je zračenje najjače, može značajno smanjiti rizik od oštećenja kože. Uključivanje proizvoda sa antioksidansima u vašu dnevnu rutinu nege takođe može pomoći u borbi protiv oštećenja izazvanih UV zracima, pružajući dodatnu zaštitu i održavajući vašu kožu zdravom i blistavom tokom leta.




Srodni tekstovi:


Kvalitetne prednosti koje imaju krovni koferi i nosači za bicikle

Krovni koferi i nosači za bicikle stvoreni su da bi današnjim vozilima dali kvalitetne predno...

Detaljnije

Da li pravilno brinete o svom srcu?

Kada ste poslednji put posetili kardiologa i proverili kardio-vaskularni sistem? Vreme je da se posv...

Detaljnije

Cvećara online-brzo i lako cveće na vašoj adresi

Ukoliko se odlučite da kupite cveće online možete to učiniti tako što ćete otići na sajt odre...

Detaljnije

Lekovita biljka koja preferira sušu

Majčina dušica je samonikla biljka, ali se može i namenski gajiti. Drugi nazivi za ovu veoma ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS