Predsednik Opštine Nenad Beserovac krstio 50 Roma na kolektivnom krštenju u crkvi u Bogatiću

U crkvi u Bogatiću obavljeno je kolektivno krštenje 71 Roma. Nesvakidašnji događaj organizovalo je Društvo Roma uz pomoć lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve. Sveštenici su obred obavili besplatno, a po završetku je u crkvenoj porti organizovana skromna zakuska.

Zajedno su kršteni supružnici, braća i sestre, očevi i deca, prababe i praunuci! Najmlađa je bila tromesečna beba, a najstariji 58 godina.

Samo 21 su krstili „stari kumovi“, dok je 50 Roma koji nemaju kuma  krstio Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić i Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije!

Naravno, u krštenici su upisana njihova dosadašnja imena, a po završetku obreda pedesetostruki kum nije ni pokušavao da ih sve nabroji!

Mnogi su iskoristili priliku da se fotografišu uz napomenu da će ubuduće, kada predsednika sretnu na ulici, obavezno ga pozdravljati sa – kume. D.G.

kum nenad sajtNajstariji sajt

dete sajt

place sajtnapolju sajt

dete sajt

Gajic sajt

Ratko sajt

uros sajt

Dusan sajt

cipiripi sajt

Rating: 0.2. From 1 vote.
Please wait...

You May Also Like

3 thoughts on “Predsednik Opštine Nenad Beserovac krstio 50 Roma na kolektivnom krštenju u crkvi u Bogatiću

 1. SRDACNE CESTITKE I NEKA OVAJ DAN BUDE ODREDJEN SAMO ZA OVAKVE DOGADJAJE.–ZIVELI.

  Rating: 3.7. From 3 votes.
  Please wait...
 2. ZA POHVALU,ROMI SU LJUDSKA BIĆA KAO I SVI DRUGI LJUDI.UVEK SU BILI UZ SRBE NAJVIŠE.POSEBNO ČESTITKE KUMU-PREDSEDNIKU OPŠTINE I SVEŠTENOM LICU KOJEME POZITIVNO IZNENADILO JER U DANAŠNJE VREME SVI CRKVENI OBREDI IMAJU CENOVNIK….

  Rating: 5.0. From 3 votes.
  Please wait...
 3. O cemu se radi ovde?Zasto nije krstio i ljude koji nisu Romi?Ima ih puno koji nazalost ne mogu da plate taj crkveni obred.

  No votes yet.
  Please wait...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *