Opasan otpad u Bogatiću!?

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije objavilo je na svom sajtu 19. februara obaveštenje o prijemu zahteva prirvrednog društva “TAB BATERIJE“ d.o.o.  iz Zemuna, za izdavanje dozvole za skladištenje opasnog otpada (olovne baterije i akumulatori) u Bogatiću, na lokaciji katastarska parcela broj 3837.

U Saopštenju Ministarstva se navodi da će se obavljati skladištenje otpada, odnosno prijem i sortiranje otpadnih materijala, merenje i evidentiranje otpada, transportno manipulativne operacije, prateći tehnološki postupci i otprema materijala.

Uvid u zahtev može se izvršiti u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Obaveštenje se nalazi na linku http://www.eko.minpolj.gov.rs/obavestenje-o-prijemu-zahteva-za-izdavanje-dozvole-za-skladistenje-opasnog-otpada-olovne-baterije-i-akumulatori-privrednog-drustva-tab-baterije-d-o-o/

Mišljenja i predloga se mogu dostaviti u roku od  mesec dana od datuma objavljivanja oglasa na e-mail: jelena.tesla@eko.minpolj.gov.rs

Rating: 3.7. From 2 votes.
Please wait...
Booking.com

You May Also Like

2 thoughts on “Opasan otpad u Bogatiću!?

 1. To nikako ne sme da se odobri!
  Zatrovaće zemlju i vodu, a poznato je koliko ima termalnih izvora i izvora pitke vode na tom području i u Mačvi uopšte. Tu je prvoklasna zemlja koja se koristi za poljoprivredu.
  Šta sad treba zarad koristi jednog čoveka ili male grupe ljudi da se otruje celo područje.
  Ako hoće da profitiraju neka investiraju u te izvore, neka naprave lečilište, banju, bazene, neka se napravi sistem centralnog grejanja i toplovod za žitelje tog kraja koristeći termalne izvore.
  OTPAD NIKAKO!
  Treba potpisati peticiju protiv tog otpada i organizovati protest.
  Čuvajmo našu Mačvu! Nama su je dali čistu, plodnu, prelepu, neka takva i ostane za naše potomstvo.

  Rating: 4.5. From 8 votes.
  Please wait...
 2. Područje Mačve predstavlja najveći rezervoar pitke vode u jugoistočnoj Evropi sa rezervama koje mogu obezbediti dnevnu potrebu (2 lit po osobi) za oko 100 miliona ljudi. Osim potencijalnog izuzetnog biznisa ovaj prostor obezbeđuje zdravu pijaću vodu za stanovnike Šapca, Bogatića i Loznice i naravno predstavlja osnovnu životnu namirnicu. Sa plodnom zemljom i uz velike rezerve geotermalne vode prostor Mačve može i treba postati ekološka oaza gde se na ekologiji izuzetno zarađuje (voda za piće, organska proizvodnja hrane bez veštačkog đubriva i sredstava za zaštitu bilja, termalne banje, proizvodnja ekološke el. energije uz pomoć geotermalne vode ….).
  Postavljanje skladišta opasnih materija, uz sve preduzete mere zaštite, ne može biti garancija da neće doći do akcidenta i trajnih posledica usled devastiranja zemljišta i trajnog narušavanja kvaliteta podzemnih voda. Davanje dozvole za skladištenje opasnih materija na teritoriji Mačve biće uvod u nove i slične zahteve, koji se neće moći odbiti , ako ste to već jednom uradili.. Zar je moguće da firma iz Zemuna nema gde da postavi skladište blizu svog sedišta nego baš u Mačvu.

  Rating: 5.0. From 7 votes.
  Please wait...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *