Непрепознатљиво – овако Основна школа у Богатићу изгледа после темељне реконструкције (ФОТО)

Као што се и претпостављало, ђаци Основне школе „Мика Митровић“ у Богатићу неће препознати своју стару школу!

Све, осим фискултурне сале и трпезарије је преуређено „из темеља“. Школа блиста – нови су подови од винила, зидови у ходницима и у учионицама сијају у новим бојама и са јаком лед расветом…

На први поглед највише привлаче боје у ходницима и учионицама и, наравно, прелепа нова фасада са неколико рефлектора који школу обасјавају током ноћи. Од приземља до друго спрата у учионицама и ходницима су комбиноване  различити тонови  боја.

Три дана пред почетак школске године не могу се избројати мајстори који раде. Журе да заврше послове како би спремачице започеле генерално сређивање и школа у петак у пола осам ујутро отворила врата ђацима.

-Све ће бити спремно, осим што приземље неће бити у функцији. У  овом делу је откривена велика влага у поду, па се пре постављања винил-пода мора да уради изолација. Али, имамо довољно кабинета на првом и другом спрату да у петак дочекамо ученике и школска година почне на време – рекао је директор Божидар Цмиљановић.

Школско звоно ће се први пут у новој школској години огласити у петак у пола осам. Мајстори ће, каже Цмиљановић радити још двадесетак дана, да би завршили фасаду са дворишне стране, подове у приземљу и друге ситне поправке које се у међувремену уоче.

Ново је што је у свакој учионици предвиђена инсталација за интернет, видео надзор, сигнализација, а безбедност ученика и целог објекта подигнута је на највиши ниво комплетном реконструкцијом електричне мреже, монтажом протипожарних хидраната. Из сопствених средстава школа је урадила реконструкцију грејања.

Д.Г.

 

No votes yet.
Please wait...
Booking.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *