Не интересује их политика: средњошколци из БиХ, Хрватске и Србије на такмичењу у Богатићу

Будући гастрономски стручњаци из шест градова са обала Дрине и Саве надмећу се данас у Богатићу на Регионалном такмичењу у припремању хране.

Упутства пред почетак такмичења давао је Алберт Панић, први специјалиста гастрономије

– Ово је прво такмичење средњошколаца гастрономских смерова из градова из Хрватске, Федерације Босне и Херцеговине и Србије, које организујемо под покровитељством Сталне радне групе за регионални рурални развој у југоистичној Европи (SWG) – истакао је Владан Попадић, директор Туристичке организације општине Богатић која је са Мачванском средњом школом и Општином Богатић домаћин и организатор такмичења.

У име Мачванске средње школе такмичарима  и њиховим  менторима добродошлицу и успех у такмичењу пожелела је директорка Милица Дражић.

 

 – Ми ћемо припремити чорбу од бундеве, пуњени бифтек са пуњеним кромпиром као прилогом, мешану салану и принцес крофне – откриле су нам Шукрета Шукиловић и Кристина Николић, такмичарске Средње стручне школе из Јање.

Кристина Николић и Шукрета Шукиловић
Припремљена јела ће оцењивати стручна комисија

Дванаест младих кувара из Илока, Брчког, Јање, Сремске Митровице, Шапца и Богатића припремају комплетан ручак. Свака екипа има другачији „задатак“, па ће се  на менију заједничког ручка који следи по завршетку такмичења служити национална јела из три бивше југословенске републике.

Д.Г.

No votes yet.
Please wait...
Booking.com

One thought on “Не интересује их политика: средњошколци из БиХ, Хрватске и Србије на такмичењу у Богатићу

  1. Још један доказ да другарство прелази национализам!! Поштовање младим,будућим куварским надама,јер на њима свет остаје <3

    Rating: 5.0. From 1 vote.
    Please wait...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *