Zašto je isplativije obavljati održavanje u autoservisu, a ne u garaži?


Automobili Automobili

auto servis

Svaki vozač verujemo da zna da je automobil  tehnički složen uređaj koji zahteva redovno održavanje. I onda se svaki vlasnik automobila suočava sa pitanjem gde da ide? Mnogi, bez oklevanja, odlaze kod profesionalaca u autoservisima u Beogradu, a drugi deo vlasnika preferira "popravku garaže", ali da li je  zaista "popravka u garaži" jeftinija (kako se čini), i da li ispunjava sve uslove za kvalitetno i dalje bezbedno korišćenje automobila ?

Mnogi entuzijasti automobila radije ne kontaktiraju zvanične autoservise u Beogradu već specijaliste u nezvaničnim servisima. Često vlasnici automobila izaberu nezvanične serve upravo zbog razlike u ceni između auto servisa u Beogradu i takozvanih servisa koji su "garažne popravke". Uglavnom se servisiraju na nezvaničnim servisima automobili nakon isteka garantnog roka. Ali mali deo novih automobila u glavnom gradu  se ne servisira u auto servisima . Dve glavne mane servisiranja u zvaničnim auto servisima u Beogradu su povremeni redovi i često povećana cena servisa u odnosu na garažne popravke.

Medjutim mi delimo sa Vama situacije koje će Vam pomoći da razmislite i uvidite da li je bolje da odvezete automobil u nek od auto servisa u Beogradu ili da sami pokušate da popravite kvar.

  • Na primer, potrebno je da promenite ulje u motoru, a odlučite se da kupite filter za ulje i motorno ulje na tržištu automobila ili putem privatnih oglasa na Internetu, cena je jeftinija nego u specijalizovanom tehničkom centru. Kupili ste i zamenili ove delove "iz garaže" majstora, uštedeli ste na ovom događaju, ali sutradan ste našli mrlju od motornog ulja ispod automobila, idete kod "majstora" u neki od auto servisa u Beogradu. Kao rezultat toga, ispostavlja se da je filter visokokvalitetan lažnjak, zaptivni prsten je kriv i iy tog rayloga motorno ulje teče. Odete i kupite novi filter za ulje, dolite ulje u motor i ušteda ne samo da nestaje, već se pretvara i u povećanje troškova održavanja.

  • U specijalizovanom auto servisu u Beogradu, potrošni materijal za održavanje se kupuje od proverenih  dobavljača kako bi se izbeglo falsifikovanje. Auto servisima u Beogradu nije isplativo da gubi kupce korišćenjem nekvalitetnih auto delova. Čak i ako je na neki način neispravan deo instaliran u specijalizovanom tehničkom centru ukoliko Vi imate dokument i račun za popravku automobila gde je napisana garancija za popravke i auto delove, autoservisi u BEogradu će ispoštovati sve uslove garancije. 

Dakle, o čemu razmišljate kada dođe vreme za održavanje, gde otići u specijalizovani autoservis ili u garaže?

Sa sigurnošću možemo reći da garažna poporavka ide po strani. Danas mnogi vlasnici automobila više vole da iskoriste sve prednosti zvaničnih usluga auto servisa u Beogradu , čak iako to iziskuje povećanje troškova. Mnoge službeni auto servisi u Beogradu privlače vlasnike automobila prisustvom obavezne garancije za obavljeni posao i rezervne delove, što je, naravno, vrlo važno. Za neke vlasnike automobila važna je i sama činjenica službenih usluga u auto servisima u Beogradu, jer za njih je to sinonim za kvalitet i prestiž. Koncept "popravke automobila" postepeno prestaje da se povezuje sa prljavom garažom. Na kraju krajeva, postoje svi uslovi da kontaktiranje nekih od auto servisa u Beogradu ne postane nešto neprijatno i nezgodno.




Srodni tekstovi:


Polaganje za građevinske mašine - šta je sve potrebno da biste mogli da vozite viljuškara, telehendera i makazastu platformu

Primetili ste da je vozač kao zanimanje veoma plaćen i tražen posao. Želite raditi u skladišt...

Detaljnije

Ekspertski ultrazvuk u trudnoći - zašto je značajan i koliko je pregleda potrebno

Ekspertski ultrazvuk je specijalistički pregled u trudnoći kojim se vrši skeniranja anatomije...

Detaljnije

Кako zaštititi kosu od krzanja?

Kérastase već 50 godina suvereno vlada tržištem proizvoda za negu kose. Za taj status ...

Detaljnije

Zašto je potreban školski pribor?

Kada deca kreću u prvi razred, raduju se kupovini neposredno pre početka školske godine. Tada...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS