Zašto biste trebali da se opredelite za hrastov parket?


Dom Dom

Zamena poda u kući ili stanu, pa čak i psolovnim objektima nije nimalo lak zadatak, već proces koji zahteva dobro promišljanje i procenu. Pravilan odabir materijala od kojeg želite da vaš pod bude izrađen je jedan od tih zadataka, i jedan od najvažnijih kada je reč o uređenju bilo stambenog, bilo poslovnog prostora. Razlog tome je što niko ne bi želeo da dođe u situaciju da kroz 5 godina ponovo iznosi sve stavri iz prostora i ponovo prolazi kroz proces postavljanja poda. Umesto toga, savetujemo da odaberete kvaltetan materijal koji će predstavljati trajno rešenje oko kojeg nećete morati da brinete ne samo u narednim godinama, nego i u narednim decenijama. Reč je o hrastovom parketu kojeg krase takve karakteristike da ćete sasvim sigurno poželeti da baš on bude vaš izbor za podno rešenje. 


Hrastov parket nije bez razloga jedno od najčešće biranih podnih rešenja, a to duguje upravo svojim izvrsnim mehaničnim i estetskim karakteristikama. Predstavljamo vam parket koji spaja visoku funkcionalnost, vrhunski kvalitet i nenadmašan izgled i razloge zašto bi baš on trebao da bude vaš izbor. 


Odaberite hrastov parket jer traje

Hrastov parket predstavlja idealno rešenje za svakoga ko želi da predupredi neprijatnost ponovnog menjanja poda na svakih par godina. Buduči da je jedna od glavnih karakteristika hrasta dugovečnost, onda je sasvim jasno zašto je i parket napravljen od ovog drveta pravo rešenje za vas. Hrastov parket, uz minimalno pravilno održavanje i normalnu brigu, može trajati čak i do 30-40 godina. 


Odaberite parket koji je otporan na mehanička oštećenja

Zašto je hrastov parket omiljen među rešenjima za pod jeste njegova neprikosnovena i nenadmašna otpornost i izdržljivost. Ova karakteristika se zasniva na iznimnoj tvrdoći hrasta koja parket čini visoko kvalitetnim materijalom koji se ne da lako oštetiti, čak i usled pomeranja nameštaja. To, naravno, ne znači da bi tako nešto trebalo da se radi, jer ipak je svakom materijalu potrebna adekvatna nega i održavanje, ali je činjenica da je hrastov parket izuzetno otporan čak i na ovakvu vrstu pritiska.


Odaberite parket koji će ulepšati vaš životni ili poslovni prostor

Poslednji, ali ne i najmanje važan kriterijum jeste njegov savršen. Odabirom hrastovog parketa za podno rešenje u prostorijama pružate dašak prirode enterijeru koji mu daje posebnu notu estetike. Ovaj parket će se savršeno uklopiti uz bilo koje dominantne boje u prostoru, uz moderan, minimalistički, industrijski ili bilo koji drugi stil uređenja enterijera i u svakom izgledati besprekorno. Hrastov parket bi se mogao opisati kao rustičan i moderan istovremeno, jer je materijal koji datira od davnina i koji će zauvek ostati jedan od neprevaziđenih klasika.


Saveti za pravilno održavanje hrastovog parketa

I pored izvrsnih mehaničnih karakteristika, hrastov parket bi trebalo pravilno održavati kako bi što duže zadržao svoj sjaj i lepotu. 

Izbegavate jaka hemijska sredstva za čišćenje

Redovno usisavanje i brisanje poda

Blagovremeno reagovanje kada je reč o mrljama

Provetravanje prostorija

Stavljanje podmetača na nožice od nameštaja

Podizanje nameštaja prilikom pomeranja

Ukoliko se pridržavate navedenih saveta, vaš parket od hrasta će aspolutno odoleti zubu vremena i zadržati svoju blistavost, sjaj i jedinsten izgled. 












Srodni tekstovi:


Staklene pregrade i vrata u poslovnim prostorijama

Kada su u pitanju moderni prostori, kako stambeni, tako i poslovni, rešenje koje se sve če&sc...

Detaljnije

Kako da vaše dvorište izgleda luksuzno i spektakularno

Od našeg doma uvek možemo da napravimo divno mesto za život. To je jedno od retkih, a mozda i...

Detaljnije

Radite u zaštitnoj opremi

Kada obavljate teške fizičke poslove, često postoji opasnost od povređivanja. Takođe, ako ste...

Detaljnije

Tradicionalni srpski doručak-putovanje kroz vreme i ukus

Doručak, kao prvi obrok dana, ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja i pružanju energije za predsto...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS