Ambasador Republike Turske u poseti opštini Bogatić

Ambasador Republike Turske Mehmet Kemal Bozaj danas je u poseti opštini Bogatić povodom završetka rekonstrukcije četvorogodišnje Osnovne škole „Mika Mitrović“ u Banovom Polјu.

Za zamenu drvene stolarije i termoizolaciju fasade sredstva je donirala ambasada Republike Turske u Beogradu preko turske razvojne agencije „TIKA“.

Ambasador Turske je izrazio zadovolјstvo što je prvi zajednički projekat u opštini Bogatić bio usmeren na pobolјšanje uslova za školovanje dece u ovom selu, ocenjujući ga kao investiciju za budućnost.

Govoreći o saradnji dve države, Bozaj se osvrnuo na dosad realizovane infrastrukturne projekte i najavio nove u narednom periodu.

Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić se zahvalio ambasadi Republike Turske na donaciji i istakao da oko 60 učenika u jednom od najmanjih sela u opštini Bogatić sada sada ima savremenu i funkcionalnu školu.

Beserovac je uručio zahvalnice ambasadoru Turske, predstavniku Turske razvojne agencije i rukovodiocima projekta „Srbija u ritmu Evrope“ u okviru kojeg je uspostavlјena saradnja opštine Bogatić sa ambasadom Republike Turske.

D.G.

Ambasador1 Ambasador2 Ambasador3

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Booking.com

You May Also Like

2 thoughts on “Ambasador Republike Turske u poseti opštini Bogatić

 1. Dosao tek onako ili zbog termalnih voda? Mislim da narod zasluzuje da zna.

  No votes yet.
  Please wait...
  1. Ako pročitate tekst, saznaćete razlog posete. Hvala na interesovanju.

   No votes yet.
   Please wait...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *