Istaknuto Sport Traka

ЗЛАТНА ЧИВИЈА – ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

Традиционално боксерски турнир „Златна чивија“ одржан је у Богатићу. Боксерски клуб „Мачва“ из Шапца је уз подршку локалне саомоуправе омогућио  поклоницима племените вештине да први пут у историји спортских дешавања у овом крају посматрају двадесетак борби у више категорија.

Турнир се одвијао на спортско терену Мачванске средње школе пошто ринг због своје масивности није могао да се унесе у фискултурну салу. Малобројни љубитељи бокса и знатижељници посматрали су атрактивне борбе под ведрим небом.

Пре почетка турнира директор БК „Мачва“ Драган Петровић уручио је захвалнице Синиши Пузићу, заменику председника Општине Богатић и Жељку Којићу, бившем боксеру „Мачве“, који је био иницијатор да се турнир први пут уместо у Шапцу одржан у Богатићу и тако овај спорт популарише у овом крају.

 

Боксерски турнир у Богатићу окупио је и бројна велика имена српског бокса, који су седели у жирију за избор шампиона „Златне чивије“, попут Тадије Качара, Драгана Васиљевића, Хасана Дудића…

 

У оквиру турнира је одржано и редовно коло Лиге младих Војводине. Посебно су биле атрактивне борбе најмлађих боксера и девојака.

Познаваоци бокса жале што  противник Игора Рогића  није дошао на турнир, па су пропустили прилику да  овог младог талентованог боксера из Белотића први пут виде на делу на домаћем терену,  у рингу у Богатићу.

Д.Г.