Istaknuto Nekategorizovano Traka

О упису у војне школе – Весна жели да упише Војну гимназију

Основци зиантересовани за школовање у Војној гимназији и средњој стручним војној школи, као и средњошколци који размишљају да студирају на Универзитету одбране односно Војној академији и ВМА данас су у Богатићу имали прилику да из „прве руке“ сазнају све што их интересује о школовању за занимања у систему одбране.

Весна Вукобратовић, одлична ученица и матуранткиња ОШ „Цветин Бркић“ из Глушаца је једина која је дошла из ове школе.

– Желим да упишем Војну гимназију и већ сам доста сазнала о условима уписа и школовања преко интернета, али нисам хтела да пропустим ову прилику да од професора и садашњих ученика „уживо“ чујем још нешто више. Сматрам да ћу, као одлична ученица положити испите за упис, а исто толико је важна и љубав коју гајим према војном позиву и униформи – каже Весна.

Мајка Драгана потврђује како је Весна од малих ногу говорила да ће једног дана бити војник или полицајац, воли униформу, дисциплинована је, савесно извршава своје обавезе и по томе уз мало среће може да крене овим путем у животу.

-Пошто су пријемни испити за гимназију раније него за остале средње школе припремиће се и конкурисати да би остварила свој животни сан – додала је Драгана.

Презентацију конкурса, услова школовања и студирања у сарадњи са Универзтетом одбране у Богатићу је организовала локална самоуправа.

Д.Г.